Tuotteiden takana

Vainajala on syntynyt elämäntavasta, rakkaudesta historiaan, käsitöihin sekä musiikkiin. Brändin takana toimii porilainen kuvataiteilija ja muusikko Jemina Kärvi. Epäsäännöllisen säännöllisesti taustalla hääräilee myös puolisonsa Henri Virolainen. Tuotteiden muotokielen esikuvat löytyvät muinaisesta maailmastamme, arkeologisista löydöistä, luonnosta ja mystisyydestä, ja käsityöt ja vaatteiden mallit suunnitellaan ja valmistetaan käsin pienellä kotipajalla Porissa.

Ekologisuus ja eettisyys ovat Vainajalan tärkeimpiä arvoja joten käsitöiden materiaalihankinnoissa suosimme luonnontuotteita ja paikallisia toimijoita aina kun vain mahdollista. Vaatteet painatetaan Latviassa print-on-demand -periaatteella, eli jokainen vaate valmistetaan vain tilauksesta. Näin ei synny turhaa vaatejätettä hävitettäväksi, ja säästämme planeettaa.

 

Mitä Vainajala tarkoittaa?

Vainajala eli manala, tarkoittaa kuolleiden asuinsijaa. Helheim, Tártaros, Tuonela, Xibalba: käsite alamaailmasta löytyy monista sivilisaatioista läpi historian. Suomessa Vainajala oli paikka, josta saattoi tavoittaa kuolleet sukulaiset tai kysyä neuvoa tarvittaessa - tänään se tuntuu täydelliseltä sanalta kuvaamaan meidän yritystämme, sillä me etsimme myös yhteyttä menneisyyteen ja muinaiseen maailmaamme.

 

Tuska Expo, kuva Miika Storm 

Tuska Expo, kuva Miika Storm